Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Запазва се на безплатното пътуване на пенсионираните железничари и работещите в системата на БДЖ и НКЖИ 15.12.2012
Голям размер

Новото разписание на пътническите влакове ще бъде преработено

Министърът на транспорта, информационните технологии Ивайло Московски съдейства за запазването на картите за безплатно пътуване на всички пенсионери, които са работили в системата на железниците. По време на преговорите, които се водеха от зам.-министър Камен Кичев, бе постигнато споразумение между синдикатите и ръководствата на „Холдинг БДЖ” ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”. С него се запазва и безплатното пътуване за работещите в системата на БДЖ и НКЖИ.

„До 15 февруари 2013 г. всички пенсионирани железничари ще могат да ползват досегашните преференции за безплатно неограничено пътуване, но с нови образци документи“, каза министър Московски. По думите му след тази дата, освен картата, те ще трябва да, разполагат и с билет с нулева стойност, издаден от билетна каса или във влак. За пътуване без билет с нулева стойност ще се налага глоба съгласно Тарифата за превоз на пътници. 

Запазват се и преференциите за работниците. През първите четири месеца на 2013 г. служителите на БДЖ и НКЖИ ще ползват поименни карти, като преди всяко пътуване са длъжни да се снабдят с билет с нулева стойност от касите или от влака, с който пътуват. При пътуване само с карта служителите ще бъдат глобявани. До края на април от ръководството на БДЖ „Пътнически превози“ поеха ангажимент да не променят цените за картите на служителите на БДЖ „Товарни превози“ и НКЖИ.

След набиране на достатъчна информация за действието на новата система, ще се направи допълнителен анализ на реалните пътувания, като до 15 април 2013 г. синдикатите и ръководството на БДЖ трябва да се договорят за начина и обема на безплатните пътувания на железничарите и тези на преференциални цени.  

Представителите на синдикалните организации се задължават, че няма да предприемат протестни действия за безплатните пътувания в тези срокове, ако БДЖ и НКЖИ изпълнят поетите ангажименти.

Министър Ивайло Московски разпореди да бъдат възстановени и спиранията на бързи влакове в определени гари, за да имат хората от тези населени места възможност да ползват железопътен транспорт. Разписанията трябва да бъдат променени от 18-и декември (вторник), като подробна информация може да бъде намерена на сайта на БДЖ. 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed