Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Приветствие на вицепремиера Василев пред участниците във Форум "Кариери 2005" 04.04.2005

Уважаеми г-н министър-председател,
Скъпи студенти и работодатели,
Уважаеми гости,

Днес за четвърти път се открива форум "Кариери". Това е начинът да мотивираме знаещите и талантливите млади хора упорито да преследват своите цели.

За мен е чест, че съм министър в правителство, чийто премиер е първият български държавник, който даде шанс на много млади хора да участват в управлението на страната ни и така да допринесат за нейната модернизация.

Днес имам три "мечти" – първо, да видя младите хора преуспели, второ, да влезем всички българи обединени в ЕС и трето – да работим заедно в една по-модерна България. Приоритет на нашия кабинет е да създадем условия за навлизането на информационните технологии в живота на всеки от нас, а това се отнася предимно за младите хора.

Форумът обединява тези мечти, защото виждам как бизнесът и държавата работим заедно за младите хора. Само през изминалата година на този форум 500 младежи от цялата страна получиха предложения за работа или стаж. Сигурен съм, че тази цифра ще се увеличава всяка година.

Признателен съм на представителите на бизнеса, затова че осъзнават своята роля при възпитанието и изграждането на положителното мислене и инициативност у младите в България. Показателно е, че интересът към форума от страна на компаниите нараства. Тук днес има над 80 фирми от различни браншове. Тази година ще бъдем за първи път и във Велико Търново. През 2001 г. започнахме само в София с 38 фирми.

Обръщам се с благодарност и към генералния спонсор на "Кариери 2005". Нестле България ни подкрепя вече за втора година. Заедно с другите съорганизатори на форума – ДжобТайгър и Проект "Пазар на труда" към Американската агенция за международно развитие, вярваме, че усилията ни си заслужават и че много скоро успелите сега млади хора ще бъдат в позицията да помагат на други като тях.

Не е тайна, че в МТС, в нашия екип, работят много млади хора.

Използвам този хубав повод да благодаря на младите хора от нашия екип, немалка част от които открихме именно благодарение на програма "Българската мечта". Техните способности създадоха у мен увереността, че сме направили възможна успешната реализация в България.

Уважаеми работодатели,

Нека заедно дадем шанс на днешните студенти на България да се реализират и да имат успешна кариера. Те са както бъдещето на България, така и на вашите конкретни фирми.

Скъпи студенти,

Пожелавам ви успех в търсенето на желаното работно място. Щастлив съм, че заедно с вас постигнахме една обща мечта – направихме възможна успешната кариера за младите хора в България. Сега е ред на вашите мечти! Останете в България и ги реализирайте!

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed