Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
България пое председателството на Euro Controle Route 20.06.2013
Голям размер

България пое председателството на организацията Euro Controle Route (ЕСR) от Ирландия за период от една година 2013 – 2014 г. Това стана по време на поредното заседание на Управляващия комитет на организацията, което се проведе в периода 17 – 18 юни 2013 г., в гр. Дьблин, Ирландия. Това бе второто заседание на Управляващия комитет, под председателството на Ирландия. В тези заседания участват ръководителите на компетентните органи на страните-членки на ECR.

През месец ноември 2013 г. и месец юли 2014 г. в България ще се проведат заседания на Управляващия комитет на ECR. Ежемесечно в Брюксел се провеждат срещи на Изпълнителния комитет на ECR, които също ще се председателстват от българската страна. На тези заседания се обсъждат важни въпроси, свързани с подобряването на контролната дейност, обмяната на информация и добри практики, с цел повишаването на безопасността и сигурността по европейките пътища, както и хармонизиране на законодателството на държавите-членки в областта на автомобилния транспорт.

По време на форума в Ирландия се проведе и конференция на тема “Ефикасен и ефективен пътен контрол във време на финансова криза”, където бяха обсъдени предизвикателствата пред държавите членки на ЕС по време на финансова криза и обмен на добри практики при извършване на крайпътен контрол.

Това е първата такава конференция в рамките на организацията. Българската страна пое ангажимент да проведе втора конференция, като определи и актуална тема за нея.

***

Euro Controle Route e създадена с Административно споразумение през 1999 г. между четири държави (Белгия, Холандия, Люксембург и Франция). В момента в организацията членуват 13 държави (Белгия, Холандия, Люксембург, Франция, Германия, Ирландия, Англия, Полша, Австрия, Румъния, България, Унгария, Латвия) и 4 държави наблюдатели (Словения, Чешката република, Литва, Малта). След присъединяването си към ЕС България стана активен член на ECR.

Euro Controle Route е организация в която членуват контролните органи на участващите страни, които си сътрудничат за подобряване на безопасността по пътищата, спазването на правилата за движение, както и насърчаване на лоялната конкуренция в областта на автомобилните превози. Общата цел е, чрез консултации, сътрудничество и съвместни инициативи, да се хармонизират инспекционните практики в участващите страни.

Повече информация за Euro Controle Route и конференцията можете да откриете тук: http://www.euro-controle-route.eu/site/en/conference/

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620/301
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed