Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов: Един от приоритетите ни е осигуряването на средства за подготовката на жп проектите по ОП „Транспорт“ 04.07.2013
Голям размер

Един от приоритетите ни е осигуряването на средства за подготовката на жп проектите по Оперативна програма „Транспорт“, поради изчерпване на средствата по приоритетна Ос 1 за развитие на железопътната инфраструктура по трансевропейските и основните национални транспортни оси на програмата. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес по време на пресконференция в МТИТС.

Сумата от около 90 мил. лева е необходима за изпълнение актуализацията на проекта и подготовка за модернизация на ж.п. участъка Видин–Медковец, проект за модернизация на железопътния участък София–Септември, фаза 2 Рехабилитация ж.п. линия Пловдив – Бургас, модернизация на участъците София – Драгоман, София – Перник –Радомир, развитие на жп възли София, Пловдив и Бургас.

Необходимостта от гарантиране на подготовката на железопътните проектите е подчертана в писмо от 29 ноември 2012 г. на Европейската комисия, като осигуряването на средства за подготовка ще бъде гаранция за изпълнение на ангажиментите на България по отношение на кохезионната политика в сектор „Железопътен транспорт“. Ненавременното решаване на този въпрос е довело до „блокиране” на изменение (модификация) на текста на Оперативната програма. Министър Папазов информира, че вчера на заседание на Министерския съвет е взето решение да се осигурят средства за тази дейност.

По отношение на приоритетите на новия екип на министерството, Данаил Папазов каза още, че следва да се реши въпроса с финансиране на проекти, които са в процес на изпълнение и не са осигурени достатъчно средства за цялостното им изпълнение. Сред тях са модернизация на ж.п. участъка Първомай – Свиленград – 54 мил. евро, Септември – Пловдив - 30 мил. евро. В близките дни със съдействието на Министерството на финансите предстои да се реши въпроса, като се разработват няколко варианта. С решаването на този проблем, както и с решаването на въпроса за подготовката на бъдещи жп проекти, МТИТС е на мнение, че няма да има пречки за одобрението изменението на ОП „Транспорт” .

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed