Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Поздравителен адрес от министъра на транспорта за медалистите от Международната олимпиада по информатика – Полша 2005 г. 26.08.2005

Уважаеми участници и ръководители на българския национален отбор по информатика,

Новината, че България е избрана за домакин на Международната олимпиада по информатика през 2009 година, ни зарадва изключително много. Това е признание за усилията на ръководителите, преподавателите, но преди всичко на вас – на усилията на младите ни таланти.
За пореден път вие спечелихте световно признание, нареждайки малка България сред големите в областта на информатиката.
Истина е, че като че ли свикнахме с успехите ви в последните години, но това, което правите, никога не е било лесно или по силите на всеки. Самият факт, че много по-големи държави останаха след нас и на тази олимпиада по информатика, е стимул всички ние да заработим още по-упорито.
Смятам, че и до ден днешен това, което се прави за вашата подготовка и за насърчаване на повече млади и способни хора да се включват в олимпиадите по информатика не е достатъчно. Министерството на транспорта чрез ресорната си Агенция за развитие на съобщенията и на ИКТ вече неколкократно е подкрепяло българските отбори по информатика. Уверявам ви, че можете да разчитате на тази подкрепа и занапред.
Вярваме, че създавайки условия на икономическа стабилност, както и благодарение на повишения кредитен рейтинг на страната ни, производството ще се възражда и след кризата в софтуерния бранш отпреди няколко години, вече има достатъчно сериозни и стабилни компании в България, които ще бъдат горди да ви предложат възможности за по-нататъшна реализация. Ние ще насърчим даването на повече възможности за изкарване на професионални стажове, а впоследствие и на осигуряване на висококвалифицирани работни места. Мое искрено убеждение е, че именно професионалната реализация ще осмисли вашия сериозен интелектуален потенциал, създавайки едновременно и висококачествен софтуерен продукт, който да е конкурентен на световните пазари.
Нашата амбиция е да превърнем България в еталон за софтуерната индустрия в региона, а традиционният интерес на световни компании към нашите програмисти е напълно оправдан. Не е случаен и фактът, че Европейският софтуерен институт с помощта на нашето министерство разкри свой регионален клон в България, превръщайки страната ни в един от шестте световни центъра за трансфер на върхови софтуерни технологии.
Иска да вярвам, че някои от бъдещите лектори и обучители в Европейския софтуерен институт са днес сред вас и съответно ще намерят достойна реализация на своите умения в собствената си държава. Благодаря ви сърдечно за чудесното представяне на олимпиадата – желая нови успехи и на добър час във вашата бъдеща образователна и научна дейност!


ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ
Министър на транспорта на Република България

За допълнителна информация:
Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 95 50
e-mail: press@mtc.governmemt.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed