Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Днес изтича последният срок за подаване на оферти за участие в търговете за компютри за училищата 05.04.2005

Днес изтича последният срок за подаване на оферти за участие в търговете за компютърна и периферна техника по проекта i-клас на Министерството на транспорта и съобщенията. Предвижда се отварянето на ценовите предложения и класирането на кандидатите да бъде публично.

Министерството на транспорта и съобщенията изразява твърдата си позиция, че най-големите компютърни търгове в историята на България ще се проведат в условия на максимална прозрачност и при въвличане на обществено наблюдение на процеса на търговете, включително и на цялостен последващ контрол на изпълнението на поръчката и на доставената в училищата техника.

Съгласно предложените от вицепремиера Николай Василев и от министър Игор Дамянов Стратегия и план за действие за въвеждане на информационните и комуникационните технологии в българските училища, до края на учебната година трябва да бъдат закупени за училищата повече от 20,000 нови компютри.

Съгласно приетите от Министерския съвет и от Народното събрание параметри на Стратегията се предвижда оборудване с компютри, свързване с високоскоростен Интернет,обучение на учители и създаване на електронно образователно съдържание в цялостен тригодишен план на обща стойност 140,987,000 лева.

Закупените до края на настоящата учебна година компютри и сървъри ще гарантират минималната обезпеченост на българските училища на бюджетна издръжка с компютърна техника и ще дадат възможност за провеждане на едно модерно образование в съответствие със световните тенденции.

Търговете ще протекат на три етапа:

1. Проверка на изрядността на документите на кандидатите.
2. Проверка на съответствието на заложените в офертите технически параметри с конкурсната документация.
3. Оценяване на ценовите предложения на кандидатите.

В конкурсната документация е заложена методиката за избор на най-ниска оферирана цена при твърди технически параметри. Фирмите, преминали успешно през първия и втория етап на конкурса, ще се състезават директно за спечелване на конкурса. Методиката с избор на твърди и сериозни технически параметри традиционно се използва при големи процедури с еднотипни артикули. По нея са провеждани успешно редица търгове по ФАР, Световната банка и др.

Предвидени са общо три тръжни процедури:

1. Процедура за работни станции, разделена по регионален признак на 5 лота по 4,000 компютъра във всеки.
2. Процедура за 2,400 работни станции за управление на мрежи, които ще изпълняват ролята на сървъри.
3. Процедура за периферна техника, разделена на лотове съответно за 2,400 лазерни принтера, 2,400 скенера, 2,400 мастиленоструйни принтера и 2,400 непрекъсваеми токозахранващи устройства.

В процедурите ще участват представители на МТС, МОН и на ресорната агенция за високи технологии към МТС – Агенция за развитие на съобщенията и на информационните и комуникационните технологии, както и на обществени наблюдатели, предложени от браншови структури и академичните среди.

През миналата година МТС и Агенцията за развитие на съобщенията и на информационните и комуникационните технологии проведоха успешно търгове за общо 7,700 компютъра, с които вече са обзаведени 740 български училища. До края на учебната 2004-2005 г. се предвижда да не остане нито едно държавно или общинско училище без предоставена компютърна техника по проекта i-клас в рамките на националната програма i-България на МТС.

Преди отварянето на ценовите предложения всички медии ще бъдат уведомени своевременно, за да могат да присъстват.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed