Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Открива се процедура за избор на концесионер на Пристанищен терминал за наливни опасни товари Варна-запад 14.03.2005

Министерството на транспорта и съобщенията обявява едностепенен неприсъствен конкурс за определянето на концeсионeр на Пристанищен терминал за наливни опасни товари Варна-запад. Той е и първият, който ще бъде отдаден на концесия на зелено, тоест терминалът ще бъде изграден от и със средства на концесионера.

Пристанищният терминал за наливни опасни товари е част от пристанището за обществен транспорт с национално значение Варна – обект – публична държавна собственост. Той се отдава на концесия за срок от 35 години.

Конкурсът ще се проведе в първия работен ден след изтичането на 30 дневния срок от влизането в сила на решението на комисията за допускането на участниците до конкурса. Предложенията на кандидатите ще бъдат отворени в Министерството на транспорта и съобщенията.

Компаниите, които имат желание да вземат участие в процедурата по концесионирането на пристанищния терминал за наливни опасни товари, могат да закупят конкурсни документи от 10 часа на 14 март 2005 г. до 17 часа на 28 март 2005 г. в Министерството на транспорта и съобщенията. Цената на конкурсните книжа е 3 000 лв. и ще се заплаща по банковата сметка на Министерството на транспорта и съобщенията - № 5000124839, банков код 66196611, Българска народна банка, Централно управление, София. Предоставянето на конкурсните книжа се извърша след представяне на документ за платена цена.

Заявленията за участие в конкурса ще се подават по образец, който е част от конкурсните книжа и към него се прилагат документите по чл. 12, ал. 2 от Закона за концесиите, в т.ч. и документ за внесен депозит в размер на 30 000 лв. по банковата сметка на Министерството на транспорта и съобщенията. Срокът за подаването на заявленията е до 17 часа на 30 март 2005 г. Заявленията се завеждат в деловодството на Министерството.

Комисията ще се произнесе с решение за допускането на заявителите до участие в конкурса в срок до 6 април 2005 г. или съответно – в срок до 7 дни от изтичането на срока за отстраняването на нередовности.

Срокът за подаването на предложения от допуснатите кандидати е 30 дни от датата на влизане в сила на решението на комисията за допускане на участниците до конкурса.

Пълния текст на съобщението за конкурса е обнародван в Държавен вестник, бр. 21 от 11.03.2005 г. и е публикувано на Интернет страницата на Министерството на транспорта и съобщенията: www.mtc.government.bg

***
Основните цели при отдаването на концесия са чрез привличане на финансово стабилни частни инвеститори държавата да придобие модерен специализиран терминал за обработка на наливни опасни товари, да се преодолеят съществуващите сега технически и икономически затруднения при обработката на товарите, да се подобри качеството на обслужване и ефективността на пристанищните дейности.

Терминалът ще бъде изграден върху територия от 120 дка. Концесионерът е задължен да построи пристан за разтоварване на танкери със сливно-наливни съоръжения, тръбопроводи, сгради и инсталации за електроснабдяване и водоснабдяване, пътища и подходи. Следва да осигури и съответната технология и технически средства за обработка на следните видове товари – дихлоретан, сярна киселина, солна киселина и течен тор.

Проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на новия терминал ще се извърши в срок, съгласно предложението на спечелилия кандидат в конкурса. Този срок не трябва да е по-дълъг от 3 години, считано от датата на влизане в сила на концесионния договор.

Размерът на инвестициите, които трябва да вложи концесионерът за изграждането и оборудването на новия терминал, е минимум 16 000 000 лева.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed