Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Изпълнителният директор на ИААА Димитър Ганев: Няма краен срок за смяната на талоните на автомобилите с газови уредби 04.12.2013
Голям размер

Няма краен срок за смяната на талоните на автомобилите с газови уредби. Това заяви изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Димитър Ганев днес на пресконференция в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. По думите му гражданите, които притежават автомобили с газови уредби, не трябва да се притесняват, тъй като няма краен срок за смяната на талоните на автомобилите с газови уредби в КАТ.

Димитър Ганев каза още, че от следващата година ще се въведе нов по-строг ред за монтирането на газовите уредби. До 2 март 2014 г. ИА „Автомобилна администрация“ ще извърши сертифициране на сервизите, които имат право да монтират газови уредби в автомобилите. В момента режима е свободен и всеки може безпрепятствено да монтира такива уредби. След 2 март 2014 г. тази дейност ще имат право да извършват само сертифицирани сервизи, допълни Ганев. Той уточни, че новите изисквания се въвеждат с цел да се създаде възможност контролните органи да инспектират тази дейност и по този начин да се гарантира безопасността и здравето на гражданите. След изготвянето на списъка със сертифицираните сервизи, той ще бъде публикуван на интернет страницата на Автомобилна администрация.

Димитър Ганев обяви, че от началото на следващата година ще бъде въведен нов модул към системата за контрол на техническите прегледи, който автоматично ще сканира номерата на автомобилите, които преминават преглед. До момента служителите на Автомобилна администрация преглеждаха записите от прегледите на случаен принцип или по сигнал. Новият модул ще засича и ще сигнализира за неразпознаваеми номера, като по този начин ще се ограничат нерегламентирани практики и ще се гарантира реалното преминаване на автомобилите през техническите прегледи.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed