Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Всички дружества от системата на МТС помагат на бедстващите райони 06.02.2005

По нареждане на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев са мобилизирани всички дружества от системата на МТС за подпомагане почистването на снега в бедстващите райони в България.

Вече трети ден вицепремиерът Николай Василев подържа постоянна връзка с цел координация на действията с кмета на град Варна Кирил Йорданов и с областния управител Яни Янев, с министъра на регионалната развитие и благоустройството Валентин Церовски, както и с министър Филиз Хюсменова.

От вчера сутринта девет машини на Пристанище Варна, челни товарачи Волво, работят в град Варна и околните села по разчистването на преспите, съобщи директорът на Пристанище Варна Данаил Папазов.

Две машини чистят край езерния път Девня – Варна, други две са на пътя Девня – Суворово – Вълчи дол, други две разчистват в района на Орешак, Казашка махала и Тополите. Две от тези машини непрекъснато работят заедно с Енергоразпределение – Варна за разчистване на снега около трафопостовете.

Днес част от машините за разчистване на снега работят в района на магистрала Хемус – Провадия, Хемус – Ветрино и на пътя Добрич – Варна.

Фирмата, която е наета да разчиства града, работи заедно с Пристанище “Леспорт”, както и с ВиК и ТЕЦ Варна.

На пристанище Варна на места между контейнерите има триметрови преспи сняг. Вчера през целия ден снегът се извозваше с камиони, за да може днес на пристанище Варна – Изток да бъде посрещнат моторният кораб “Варна” в нормални за работа условия.

Според последни данни Пристанище Варна – Изток вече е готово да посрещне кораба “Варна”, а на пристанище Варна – Запад в момента се обработват пет кораба. Произшествия до този момент няма.

Вчера специализирани машини на Летище Варна са разчистили пътя Аксаково – Варна, съобщи директорът на летището Янко Янков.

Две роторни машини и един трактор с гребло довършват почистването на пътя от Летище Варна до града. В събота летище Варна със своя техника разчисти голяма снежна преспа на главното шосе между квартал “Владислав Варненчик” към Аксаково.

Летище Варна вече работи нормално. Днес обстановката се нормализира, като продължава разчистването на летището пред терминалите и хангара.

Българските железници работят в нормална експлоатационна обстановка при зимни условия, заяви изпълнителният директор на БДЖ Наско Цанев.

В събота е имало затруднение за движението на влаковете, преминаващи през гара Генерал Тошево. Наложило се е снегорин да разчиства натрупания сняг от железопътната линия.

Днес влак № 9636 има закъснение от два часа поради натрупана преспа на линията между Хитрино и Висока поляна. В 11:25 ч движението в района е нормализирано.

Вчера в 18:00 часа по нареждане на вицепремиера Николай Василев БДЖ са изпратили специализирани вагони от Бургас до Шумен, където е натоварена военна техника за почистване на сняг – четири верижни МТЛБ, един преустроен танк влекач, един ЗИЛ 131, както и един пътнически вагон с екипажите на машините.

Специализираната композиция е тръгнала от Шумен след полунощ и е пристигнала във Варна в 3:28 часа, като техниката е включена веднага в дейностите по почистване на снега.

По молба на областния управител на град Варна Яни Янев днес министър Василев нареди БМФ да провери възможността да дари гориво за отопление на Окръжна болница – Варна.

Министър Василев разпореди още директорите на Пристанище Варна и Летище Варна да направят проучване за това каква допълнителна почистваща техника им е необходима, за да бъде закупена и доставена на дружествата.

Министерството на транспорта и съобщенията, както и всички дружества от системата на ведомството, ще продължат да съдействат със своя техника за преодоляване на бедственото положение в някои райони на България.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed