Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Световните спортни събития доминират сред темите на българските марки през 2014 г. 10.01.2014
Голям размер

Първата пощенска марка през 2014 годи ще бъде посветена на Зимните олимпийски игри в Сочи, според плана, одобрен от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. На всеки четири години, преди провеждането на голямото спортно събитие, Международният олимпийски комитет отправя покана към националните пощенски администрации да издадат марка и филателни продукти, които съдържат олимпийските символи. Целта на Олимпийската филателна програма е чрез тези издания да се популяризира Олимпийското движение пред обществеността. През последните години България е издала атрактивни пощенски марки по повод Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 г. и Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г. По традиция, преди заминаването на родния отбор за олимпиада, се издава специално филателно издание, което се носи в държавата-домакин на състезанието. Церемонията по пускане в употреба на олимпийската марка е планирана за началото на февруари.

Планът за маркоиздаването през новата година има още един акцент, свързан с международно събитие – Световното първенство по футбол в Бразилия. Спортната тематика ще бъде продължена и от специално издание, посветено на 100 г. от създаването на Футболен клуб „Левски“.

Общо 43 пощенски марки, 10 илюстровани карти и 21 специални плика са включени в плана на маркоиздаването през 2014 г. В раздел „България – наша родина“ се предвидени издания за исторически събития като битката при Самуиловата крепост, създаването на националната гвардейска част, битката на народите край Варна. Живота и делото на именити българи също ще бъдат отбелязани със специални пощенско-филателни продукти – сред тях са Васил Априлов, Софроний Врачански, Борис Христов, Павел Вежинов и други.

Пощенски марки ще бъдат издадени и за годишнини от установяване на дипломатическите отношения на България с Индия, Бразилия и Русия.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed