Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов е на официално посещение в Сингапур 10.02.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов участва в Авиационната среща на върха 2014 и Министерската среща на върха по въпросите на въздухоплаването на страните от Европейски съюз и ASEAN, 9 – 12 февруари 2014 г., Сингапур. По време на официалното посещение е предвидена двустранна среща между министър Данаил Папазов и министъра на транспорта на Сингапур Луи Тук Ю.

Форумът е от голямо значение за сближаването на авиационните пазари и засилването на сътрудничеството между държавите-членки на Европейския съюз и страните от Югоизточна Азия по линия на гражданското въздухоплаване.

В Авиационната среща на върха 2014 участват високопоставени представители на правителства, транспортни министри, национални надзорни органи, авиокомпании и водещи индустриалци в авиационния сектор. Участниците обменят мнения по широк кръг от въпроси, засягащи развитието на гражданското въздухоплаване. В рамките на разговорите ще бъдат обсъдени растежа и устойчивото развитие на въздухоплаването с търговска цел. Сред ключовите въпроси са и ролята на правителствата за развитието на благоприятна авиационна среда, бъдещите идеи и възможности пред авиационната индустрия, особено по отношение на растежа на нововъзникващите пазари и актуалните предизвикателства пред търговската авиационна среда.

Министерската среща на върха по въпросите на въздухоплаването между Европейския съюз и страните, членуващи в Асоциацията на югоизточните азиатски нации – ASEAN (т.нар. EU-ASEAN Aviation Summit) има за цел да стимулира политическия диалог и авиационното сътрудничество между двата региона. В дневния ред са включени теми за областните единни авиационни пазари, световните тенденции във въздухоплаването, авиационна безопасност и сигурност, управление на въздушното движение, мениджмънт на летища и нови технологии.

В дневния ред е предвидено участието на водещи авиационни организации, ръководители на авиокомпании, летищни оператори, доставчици на аеронавигационно обслужване и др. партньори, имащи опит и съответно дългосрочни планове за развиване на междурегионална авиационна пазарна интеграция, с включена възможност и потенциални ползи от засилването на авиационното сътрудничество между Европейския съюз и страните от ASEAN.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed