Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Зам.-министър Георги Тодоров валидира две специализирани пощенски марки, посветени на БАЛКАНФИЛА 2014 06.04.2014
Голям размер

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и председателят на Народното събрание Михаил Миков, валидираха две пощенско-филателни издания, посветени на Международната филателна изложба „БАЛКАНФИЛА 2014”. Тя  се организира от Съюза на българските филателисти и „Български пощи” ЕАД, под патронажа на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Народното събрание на Република България.

Двете филателни издания, бяха пуснати в употреба при откриването на изложбата. Първото от тях е пощенска карта „Международна филателна изложба Балканфила 2014”. Тиражът е 892  бр., а художник е Ненко Атанасов.

Второто издание на тема „Международни културни годишнини” се състои от 4 пощенски марки и обединява годишнини от рождението на световно известни личности. На него са изобразени четири световно известни личности, свързани с изкуството – Уилям Шекспир, Тарас Шевченко, Михаил Лермонтов и Рихард Щраус. Изданието се отпечатва в тираж от 15 000 броя. Художник на проекта е Атанас Атанасов.

Филателното изложение се организира за седемнадесети път и тази година се провежда в град Видин. То обединява участници от 11 балкански държави, както и гости от Русия. Техните творби са показани в 250 платна, разделени в пет категории – „Пощенска история”, „Традиционна филателия”, „Максимафилия”, „Младежки клас” и „1 табло”.

Експонатите в изложбата бяха оценявани от международно жури. Един от участниците във филателното експо получи специална награда от името на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Отличието бе връчено на Орлин Тодоров за експоната „България - Малък лъв”, която включва марки от периода 1889 - 1901 г. Патронът на изложбата Михаил Миков връчи награда на Атадан Тунаджъ за експоната „Пощенска история на отоманските железници”.

Сред гостите през първия ден от изложбата бяха Негово Високопреосвещенство Видинският Митрополит Дометиан, секретарят на Европейската филателна федерация Боян Брачич, почетният председател на Съюза на българските филателисти Симеон Сакскобурготски, областният управител на Видин Кръстьо Спасов, кметът на Калафат Мирча Гуца, изпълнителният  директор на "Български пощи" ЕАД Валентин Петков.

 

 

За информация:
Десислава Терзийска, Пресцентър,
Министерство на транспорта,
информационните технологии
и съобщенията
Тел: 02/ 9409 633/301
e-mail: dterziyska@mtitc.government.bg
press@mtitc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed