Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Василев откри форума “Кариери” във Варна 11.04.2005

Вицепремиерът и мининстър на транспорта и съобщенията Николай Василев откри днес форума “Кариери” във Варна. Той се провежда за трета поредна година в морската ни столица. През тази година в него взеха участие представители на над 50 фирми, което е близо 100% увеличение в сравнение с първото издание на форума.

По време на откриването мининстър Василев съобщи, че Министерството на транспорта и съобщенията ще подкрепи проекта “Пазар на труда” на Американската агенция за международно развитие (USAID), като предостави компютри за създаването на кариерни центърове в Техническия университет – Варна и Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Кариерните центрове ще са подобни на форум “Кариери”, но взаимодействието в тях между работодатели и студенти ще бъде целогодишно. В тях студентите ще могат да получават консултации и съвети за възможностите и предпоставките за успешна професионална реализация. Очаква се кариерните центрове да бъдат открити в началото на месец май.

След това министър Василев посети Пощенската станция-Варна Център, където предостави парична награда на пощенската служителка Маринка Руменова Драганова за проявен висок професионализъм при предотвратяването на кражба от особено големи размери.

През вчерашния ден от посещението си във Варненска област мининстър Василев откри обновената астрономическа обсерватория в с.Аврен и подари модерен телескоп “Конус”. С подкрепата на вицепремиера Николай Василев в началото на тази година бяха осигурени 30 000 лева за цялостното обновяване на обсерваторията.

Преди това министър Василев гостува на яхтата “Съни Куин” на варненския мореплавател Светльо Димитров и му подари морски слънчев часовник с компас, за да не губи посоката към дома си. Министър Василев написа послание и го постави в бутилка, която варненският ветроходец ще пусне в морето, когато отплава отново. Посланието му съдържа мисъл на Чехов, която гласи: "Всичко в живота на човека трябва да е прекрасно". В него са написани координатите "Варна, България", адрес и телефон за свързване с мореплавателя. Този, който намери бутилката, ще бъде заинтригуван да научи нещо повече за Варна и нашата прекрасна страна, каза министър Василев. Светльо Димитров е носител на наградата “Златен глобус” за ветроходно постижение през 1999 година и преди няколко дни се завърна от околосветска обиколка.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed