Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Зам.-министър Антон Гинев: Търсим решение за възстановяване на държавната поръчка за обучение на български пилоти 23.04.2014
Голям размер

Търсим решение за възстановяване на спряната, преди години държавна поръчка за обучение на български пилоти. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев днес по време на кръгла маса на тема: "Подготовката на пилоти и кадровото осигуряване на гражданската авиация – състояние, перспективи и ангажименти на държавните институции".

По време на дискусията заместник-министър Антон Гинев каза, че за постигането на ефективно и дългосрочно изграждане на работеща система за обучение на български пилоти е необходимо всички заинтересовани страни да участват в процеса. Той изрази увереност, че тази дискусия е стъпка в правилната посока и ще доведе до постигането на положителни резултати.

По думите му, при предварителният подбор на кандидат-пилотите трябва да бъде формирана комисия, в която да участват представители от ГВА, МОН, българските авиокомпании и учебните центрове. Избраните кандидати трябва да имат възможност да подпишат предварителни договори за работа с български авиокомпании, както поемат отговорности при неизпълнението им. Това ще даде сигурност на кандидатите, че ще имат работа, ще даде сигурност на авиокомпаниите, че те са подходящи за пилоти и на държавата, че инвестираните средства са ефективно изразходвани, допълни зам.-министър Гинев.

Участниците в дискусията се обединиха около няколко идеи и предложения, които предстои да бъдат детайлно разгледани на следващ етап за да бъде избран най-добрият подход при обучението на български пилоти.

Кръглата маса се организира от Форум за Балкански транспорт и инфраструктура /ФБТИ/ и Асоциацията на българските авиокомпании /АБА/. Участие в конференцията взеха заместник-председателят на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията към НС Георги Свиленски, народният представители и член на Комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията към НС Петър Мутафчиев, главният директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Минчо Цветков, председателят на АБА Светослав Станулов, представители на Министерството на образованието и науката, български авиокомпании, центрове за летателно обучение, Съюза на ветераните от БГА, Съюза на летците от гражданската авиация, катедрата по въздушен транспорт на Техническия университет, ВТУ "Тодор Каблешков" и български специалисти в областта на гражданската авиация.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Костадин Вардев,
Пресцентър, МТИТС
Телефон: 02/ 9409 620
E-mail: kvardev@mtitc.government.bg
E-mail: press@mtitc.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed