Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов: Нов тренажор ще подпомага обучението на бъдещите навигатори 16.05.2014
Голям размер

Нов тренажор ще подпомага обучението на бъдещите навигатори във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров”, заяви във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

„Като министър на транспорта се радвам, че ще предоставим още един тренажор, на който курсантите ще се обучават в управление на корабния трафик“, каза още министър Данаил Папазов. Той допълни, че с придобитите знания те ще са подготвени да работят със системата VTMIS в реално време.

Новият тренажор трябва да бъде инсталиран в края на тази година в Лабораторията по информационни системи за наблюдение на трафика на плавателните съдове във военноморското училище. Той ще бъде използван както за подготовка на студенти и курсанти, така и за поддържане квалификацията и обучението на новопостъпили служители на ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Новата техника е на стойност 112 000 лева и ще бъде доставена в рамките на проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) – фаза 3”, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. Проектът предвижда разширяването на сега действащата система за наблюдение на корабния трафик, изграждането на два специализирани брегови комплекса във Варна и Бургас, както и доставката на 2 нови тренажора, единият от които ще бъде монтиран във ВВМУ за съвместно ползване.

По време на посещението във Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” министър Данаил Папазов запозна министър-председателя Пламен Орешарски и официалните лица с възможностите на тренажор „Корабен мостик“ и предназначението му за професионалната подготовка на кадри за водния транспорт и ВМС на България. Министър-председателят Пламен Орешарски управлява на него кораб в залива Хъдсън (Ню Йорк) и през Босфора.

По-късно през деня на церемония във Висшето военноморско училище десет преподаватели, студенти и курсанти получиха грамоти от министър-председателя Пламен Орешарски и министър Данаил Папазов, за отлични постижения в учебния процес и научната дейност.

По време на посещението във ВВМУ официално бе открита и реновираната библиотека. Лентата преряза министърът на образованието и науката Анелия Клисарова в присъствието на министър-председателя Пламен Орешарски, министър Данаил Папазов, министър Ангел Найденов, заместник-министрите на транспорта Петър Киров и Георги Тодоров, началника на ВВМУ проф. Боян Медникаров и др.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed