Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Папазов участва в заседание на Съвета на министрите на ЕС 05.06.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов участва в заседание на Съвета на министрите по транспорт, телекомуникации и енергетика на Европейския съюз (формат „Транспорт” и формат „Телекомуникации”). Заседанието се провежда от 5 до 6 юни 2014 г. в Люксембург, Велико Херцогство Люксембург. Министрите на държавите-членки на Европейския съюз обсъждат теми от областта на сухопътния, морския и въздушния транспорт, както и телекомуникационни въпроси. На днешното заседание се разискват въпроси от областта на транспорта.

Относно сектор „железопътен транспорт“, министрите подкрепят постигането на политическо споразумение по текстовете на законодателните предложения от „техническия стълб“ на Четвърти железопътен пакет.

Постига се политическо споразумение по текстовете на предложението за директива на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Директива 96/53/ЕО от 25 юли 1996 година относно максимално допустимите размери в националния и международен трафик на някои пътни превозни средства, които се движат на територията на Общността, както и максимално допустимите маси в международния трафик.

В областта на морския транспорт, министрите приемат доклад за напредък по предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за създаване на рамка за достъп до пазара на пристанищни услуги и финансова прозрачност на пристанищата.

Гръцко председателство представя проект на заключенията на Съвета относно междинния преглед на морската транспортна политика на ЕС до 2018 г. и перспективи за 2020 г.

В областта на въздушния транспорт се приема представен доклад за напредъка по предложението за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за изменение на Регламент (ЕО) № 261/2004 относно създаване на общи правила за обезщетяване и помощ на пътниците при отказан достъп на борда и отмяна или голямо закъснение на полети. Също така се приема и предложението за Регламент (ЕО) № 2027/97 относно отговорността на въздушните превозвачи при въздушния превоз на пътници и техния багаж.

На заседанието на 6 юни 2014 г. министрите ще обсъдят въпроси от областта на телекомуникациите. Предмет на дискусия ще бъдат Предложение за директива относно мерки за гарантиране на високо общо ниво на мрежова и информационна сигурност в Съюза, както и Предложение за регламент относно мерките за единния европейски пазар на електронни съобщителни услуги и за изграждане на континентална мрежа.

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed