Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
ГД ГВА организира международен регионален авиационен форум 05.06.2014
Голям размер

Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ организира регионален международен авиационен форум. Той се провежда в Конгресния център на курорта „Албена“ на 5 и 6 юни 2014 г.

Форумът е фокусиран върху най-актуалните за гражданското въздухоплаване въпроси като сигурността, Единното европейско небе и разширяването на функционалните блокове въздушно пространство, обучението на кадри за въздухоплаването и други.

Директорът на Пан-европейско единно небе в ЕВРОКОНТРОЛ Люк Титгат презентира темата „Регионалното сътрудничество в подкрепа на осъществяването на Пан-европейско единно небе“. Представителите на РВД запознаха участниците с развитието и перспективите на Функционалния блок въздушно пространство DANUBE FAB.

Беше разисквана изработената от български учени интегрирана антитерористична система за контрол, оповестяване и действие в реално време в случай на терористичен акт. Системата обхваща всички аспекти и всички компетентни структури, като координира действията на спешната помощ, МВР, гражданската защита, специалните служби и други.

За въздушните превозвачи все по-остри стават въпросите, свързани с обучението на кадрите и тяхното задържане в условията на силна конкуренция на пазара за висококвалифицирани пилоти. Състоянието и перспективите в областта на обучението и квалификацията на кадрите във въздушния транспорт предстои да бъдат разгледани на втория ден от форума.

Тези и други теми се обсъждат от професионалисти от най-високо равнище. Очаква се да бъдат приведени много примери и добри практики.

Във форума участват генералните директори на въздухоплавателните администрации от балканските държави, представители на ЕВРОКОНТРОЛ, Европейската конференция по гражданска авиация, ръководството на Асоциацията на българските авиокомпании, ДП „Ръководство въздушно движение“, летища и въздушни превозвачи.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed