Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Данаил Папазов откри среща за обсъждане на възможностите за подобряване на корабоплаването по р. Дунав 19.06.2014
Голям размер

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов откри днес в Русе съвместна среща за обсъждане на възможностите за подобряване на условията за корабоплаване по река Дунав. В нея взеха участие държавният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Юлиан Матаке, европейският координатор по  вътрешни водни пътища и Коридор Рейн – Дунав към Европейската комисия Карла Пейс и генералният  директор на Секретариата на Дунавската комисия Петър Маргич.

Целта на срещата бе да се набележат краткосрочни и дългосрочни съвместни мерки за подобряване на корабоплаването по р. Дунав, между българската и румънската страна, които да бъдат реализирани във времевия хоризонт 2014 – 2020 г. Сред най-важните дейности е изпълнението на проекта „Подобряване на навигацията в българско-румънските участъци на река Дунав“. „Така до 2020 година ще бъде увеличен товарният транспорт по реката с 20% и ще бъдат премахнати препятствията за корабоплаването, като се отчитат специфичните характеристики на всеки участък на река Дунав и неговите плавателни притоци и се установи ефективно управление на водната инфраструктура“ каза министър Данаил Папазов.

Българската и румънската страна представиха текущото състояние в съвместния участък на река Дунав и мерки за подобряване на корабоплаването. Обсъдени бяха възможностите за финансиране на предложените дейности чрез Механизма за свързване на Европа (Connecting Europe Facility) и/или Европейски структурен и инвестиционен фонд (ESIF).

Инициативата за подобряване на координацията и набелязването на конкретни мерки бе подкрепено от Дунавската комисия. Европейският координатор Карла Пейс заяви, че навигацията по р. Дунав е важна за всички страни в Европа и допълни, че днешната среща е важна стъпка, която предприемат България и Румъния, като със своето присъствие тя засвидетелства личната си ангажираност.

Участниците в срещата подписаха Съвместна декларация за по-добро координиране на усилията за подобряване на навигацията в българо-румънския участък на река Дунав и поеха ангажимент да се информират своевременно за степента на готовност и изпълнението на набелязаните мерки.

 

 

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed