Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Приключи процедурата за Интернет свързаност на училищата в България 12.05.2005

Приключи тръжната процедура за Интернет свързаност на българските училища, създаването на комуникационна инфраструктура и изграждането на единен център за управление на комуникациите и съдържанието.

Предложения за участие в конкурса постъпиха от:

- Консорциум "Училища Онлайн" между фирмите БТК АД, Телелинк АД, Парафлоу комюникейшънс ООД и Ларексо АД;

- Консорциум "Национална образователна интернет мрежа" между фирмите Контракс ООД, Комнет България Холдинг ООД, Телеком Партнерс Нетуърк ООД, Евротур Сат ТВ АД, Трансат АД, Лирекс ООД.

В комисията по оценяването участваха водещи експерти от Министерството на транспорта и съобщенията (МТС), Агенцията за развитие на съобщенията, информационните и комуникационните технологии (АРСИКТ), от мрежата на държавната администрация, както и представители на академичните среди – БАН и ВУЗ.

Съгласно заповедта на директора на Агенция „РСИКТ” към МТС комисията приключи своята работа на 10 май 2005 г.

За победител в процедурата комисията посочи Консорциума "Училища Онлайн" като единствен кандидат, който отговаря на всички изисквания от документацията за провеждането на процедурата за възлагане на обществената поръчка и на ЗОП.

На основание чл. 69, ал. 1, т. 3 от Закона за обществените поръчки от участие в процедурата е отстранен кандидатът Консорциум "Национална образователна интернет мрежа", заради несъответствия на офертата с предварително обявените условия от Възложителя, гарантиращи параметрите (скорост и технология) на услугата.

Съгласно изискванията на ЗОП е отворено единствено ценовото предложение на спечелилия кандидат, което е както следва:

- 6,46 милиона лева за първата година на проекта – включва изграждането на единен център за управление на комуникациите и съдържанието, комуникационното оборудване и свързване с високоскоростен интернет на 1000 училища, както и текуща поддръжка на цялостната функционалност на мрежата;

- 31,27 милиона лева общо за трите години на проекта (при наличие на бюджет за съответната година), включващо дооборудване и свързване на всички 3200 училища с високоскоростен Интернет, както и текуща поддръжка на цялостната функционалност на мрежата за целия период.

Първите 1000 училища ще разполагат с широколентов достъп до началото на следващата учебна година – 15 септември 2005 г., а останалите ще бъдат свързани през месец февруари 2006 г. С реализацията на този проект България ще премине от последно на първо място в Европа по брой училища с осигурен широколентов достъп.

Търгът за Интернет свързаност е част от изпълнението на Стратегията и Плана за действие за въвеждане на ИКТ в българските училища, разработени от МТС и МОН и приети през тази година от Министерския съвет и Народното събрание. Стратегията включва още и изграждането на нови компютърни кабинети във всяко училище до средата на 2005г., обучение на всички учители за използването на информационните технологии, както и създаването на образователно съдържание.

За допълнителна информация:
Костадин Вардев, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: kvardev@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed