Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
България бе избрана за седми път за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения 27.10.2014
Голям размер

България бе преизбрана за седми пореден път за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения (МСД). Това стана по време на Конференцията на пълномощните представители на организацията в Бусан, Южна Корея. Страната ни и през следващия четиригодишен период ще участва във висшия ръководен орган на най-голямата телекомуникационна организация към ООН от квотата на региона на Източна Европа и Северна Азия и ще даде своя принос към световното развитие на телекомункиациите.

България е една от 48-те държави, които ще взимат решения от името на всички 193 страни, които членуват в Съюза. Членовете на висшия ръководен орган определят изразходването на бюджета на организацията, очертават приоритетите, предлагат инициативи и реализират различни регионални проекти.

В специално обръщение на българския министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – г-жа Николина Ангелкова, което прозвуча по време на конференцията, се посочва, че България има 134-годишна традиция във взаимоотношенията си със съюза и в този наистина дълъг период, активно участва в най-важните дейности и в изработването на международните документи на Съюза. Израз на успешното сътрудничество между България и международната организация са инициативите за електронна достъпност до информационни и комуникационни технологии на незрящи деца и възрастни хора със зрителни увреждания. Страната ни е и сред инициаторите на една от най-важните дейности на Съюза за защита на децата в кибер-пространството, припомни министър Ангелкова.

В обръщението си към конференцията Николина Ангелкова посочва, че поредното признание за ролята на България в реализирането на успешни международни инициативи е първата награда на проект, който е финансиран от българския Доверителен фонд към ЮНЕСКО в конкурс на Международния съюз по далекосъобщенията за утвърждаване на равенство между половете. Подкрепеният от нас проект е бил отличен сред 360 номинации.

„В навечерието на 150-годишнината на Съюза, гласуваното ни международно доверие е голямо признание, което оценяваме високо. С работата си в Съвета на МСД през следващия четиригодишен период ще продължим да споделяме и разпространяваме добри практики за подобряване на световния цифров дневен ред“, коментира министър Ангелкова.

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed