Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Вицепремиерът Василев ще участва в “Телеком 2004” в Израел 05.11.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще вземе участие в конференцията “Телеком 2004”. Той ще направи официално посещение в Държавата Израел от 8 до 11 ноември 2004 г. по покана на заместник министър-председателя и министър на индустрията, търговията и съобщенията Ехуд Олмерт. Вицепремиерът Василев ще бъде придружаван от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев и българска бизнес делегация.

“Телеком 2004” ще се състои на 9 ноември. По време на конференцията министър Василев ще направи кратко изказване в заключителната сесия на форума и ще се срещне с Ехуд Олмерт, с когото ще обсъдят мерките за активизирането и задълбочаването на сътрудничеството между двете страни в областта на високите технологии. Той ще се срещне също така и с генералния директор на националната телекомуникационна компания на Израел “Bezeq”.

На 8 ноември министър Василев ще посети Ерусалим, където ще се срещне с израелския си колега Меир Шетрит. По време на разговорите ще бъде направен преглед на отношенията в областта на транспорта между двете страни. Вицепремиерът Василев ще представи възможностите за концесиониране на българските летища и пристанища.

В Ерусалим той ще разговаря и с председателя на Кнесета (израелския парламент) Рубен Ривлин и с председателя на партията на труда и бивш министър-председател в Израел Шимон Перес. Преди това Николай Василев ще посети Мемориала на Холокоста “Яд Вашем”, където ще положи венец. През същия ден министърът ще се срещне с Ерусалимския Патриарх Ириней І.

По време на четиридневното посещение на българската делегация в Израел ще се проведе и българо-израелски бизнес форум.

На 10 ноември 2004 г. министър Василев ще проведе бизнес срещи с ръководствата на водещи компании в областта на високите технологии – Motorola-Израел, IDB и ще посети заводите “Тел Рад” и “Партнер”, както и Израелската военновъздушна индустрия (ІАІ).
По време на официалната си визита вицепремиерът Василев ще се срещне и с общността на българските евреи в Израел.

***
Конференцията “Телеком 2004” се провежда два пъти годишно. Тя е най-голямото събитие, което обединява и представя израелската телекомуникационна индустрия, производители, доставчици и специалисти, участващи в развитието на тази индустрия. Изложението и конференцията привличат посетители и делегации от цял свят.

Израел се смята за лидер в информационните технологии и развитието на телекомуникационните технологии. Това събитие е добра възможност за развитие на потенциални връзки и съдействие между представители на различни нации и бизнес области.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed