Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Всички държавни университети и 32 научни институти вече са компютъризирани от МТС 25.11.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще открие компютърна зала и ще обяви приключването на поредния етап от проекта на МТС i-Университет в Икономическия университет във Варна на 29 ноември 2004 г. от 10.00 часа.

По този начин Министерството на транспорта и съобщенията ще завърши една от основните си задачи по изграждането на образователна инфраструктура в рамките на националната програма i-България.

Този етап от проекта е свързан с обезпечаването с модерна компютърна техника на учебни зали във висшите училища, в които освен, че ще могат да се създават курсове за дистанционно обучение, студентите ще развиват и уменията си по информационни и комуникационни технологии.

В рамките на проекта i-Университет през тази година Министерството на транспорта и съобщенията оборудва всичките 37 държавни висши училища, както и 32 института на Българската академия на науките.

В тях Агенция “Развитие на съобщенията и информационните и комуникационните технологии” към МТС предостави над 2 000 броя компютърна и периферна техника. В това число 1500 компютъра, 61 сървъра, 60 мултимедийни прожектора и други. Предоставената техника е с най-съвременни технически показатели и позволява използването на модерен софтуер.

Министерството на транспорта и съобщенията ще обяви 2005 година за година на електронното съдържание, с което се очаква в кратки срокове да бъдат създадени стотици курсове във всички области на образованието и науката.

Повече от половината университети и институти, участници в проекта, вече са и част от единната комуникационна среда, финансирана по проекта i-Нет на МТС. Високоскоростната информациона магистрала освен, че свързва университетите помежду им, ги прави и неразделна част от Пан-европейската изследователска мрежа, която включва над 80% от всички образователни и научни институции в общността на европейските държави.

В момента скоростта на мрежата е 34 мегабита в секунда, а в началото на 2005 капацитетът ще бъде повишен на 155 мегабита.

След откриването на компютърната зала и след осъществяването на демонстрационна видеовръзка с един от останалите центрове министър Василев ще изнесе лекция на тема “Готови ли сте за успешна кариера?” пред студентите в Аулата на Икономическия университет от 10.30 ч.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed