Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Среща на високо равнище на страните-членки на ИСЮЕ ще се проведе по инициатива на вицепремиера Василев 09.12.2004

По покана на вицепремиера Николай Василев на 10 декември 2004 г. в София ще се проведе Среща на високо равнище в рамките на Регионалния комитет по автомобилен транспорт на страните-членки на Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа (ИСЮЕ).

Срещата ще бъде открита в Дом 2 на резиденция “Бояна” на 10 декември 2004 г. от 9.00 часа в пленарната зала на втория етаж.

В дискусиите ще вземат участие министърът на комуникациите и транспорта на Босна и Херцеговина Бранко Докич, зам.-министърът на капиталовите инвестиции (ресор транспорт) на Република Сърбия Миодраг Йоцич, зам.-министърът на транспорта н съобщенията на Република Турция Моамер Тюркер, зам.-министърът на корабоплаването и транспорта на Република Черна Гора Радош Шучур и представители на българските и международните организации в областта на автомобилния транспорт на страните от ИСЮЕ.

По покана на министър Василев специално за срещата ще пристигнат Джак Шорт, генерален секретар на Европейската конференция на министрите на транспорта (ЕКМТ), Капел Ферер, директор на транспортната дирекция на Икономическата комисия за Европа на ООН, Мартен Марми, генерален секретар на Международния съюз за автомобилен транспорт (ИРУ) и други представители на международни организации.

Тази среща ще постави началото на българското председателство на Регионалния комитет по автомобилен транспорт на ИСЮЕ.

В рамките на форума ще бъдат поставени за обсъждане приоритетните за бъдещото българско председателство на Комитета въпроси, свързани с либерализацията на двустранните и транзитните автомобилни превози в региона, улесняването на автомобилния транспорт чрез намаляване престоите на граничните преходи, въвеждането на единен сертификат за тегло на товарните автомобили и др.

В 13.00 ч е официалното закриване на Срещата на високо равнище в рамките на Регионалния комитет по автомобилен транспорт на страните-членки на Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Преди подписването на заключителния протокол вицепремиерът Николай Василев ще бъде награден от генералния секретар на ИРУ Мартен Марми със “Златната звезда” на Почетен член на организацията. Отличието се връчва на министър Василев за изключително големите му заслуги за развитието на международния автомобилен транспорт.

Същия ден ще бъде официално подписано и Споразумението между Република България и Босна и Херцеговина за въздушни връзки.

След подписването на протокола ще се проведе и пресконференция в пленарната зала на втория етаж.

Министерството на транспорта и съобщенията организира тази среща съвместно с Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ). АЕБТРИ е член на ИРУ от 1962 г.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

 

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed