Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Министър Николай Василев заминава на работно посещение в Скандинавските страни 03.09.2004

На 5 септември 2004 г. вицепремиерът Николай Василев и зам.-министър Неделчо Неделчев заминават на работно посещение в Скандинавските страни.

На 6 септември министър Василев ще се срещне с министъра на транспорта и съобщенията на Република Финландия г-жа Леена Лухтанен. По-късно през деня ще разговаря с ръководствата на SONERA GROUP PLC и NOKIA.

На 7 септември в Осло, Кралство Норвегия, в седалището на правителствената институция INNOVATION NORWAY министър Василев ще направи презентация пред водещи представители на норвежкия бизнес за възможностите за инвестиране в българската IT-промишленост и в транспортния отрасъл. Модератор на презентацията ще бъде Фин Кристиян Омот (Finn Kristian Aamodt), изпълнителен вицепрезидент на Innovation Norway. Същият ден по обяд е работната среща на вицепремиера Василев с Мортен Андреас Майер, министър на модернизацията на Кралство Норвегия (ресор модернизация и правителствена администрация, отговаря за координиране на IT-политиката).

Следобед Николай Василев ще разговаря с г-жа Торилд Скогсхолм, министър на транспорта и съобщенията на Кралство Норвегия (ресор транспорт, телекомуникации и пощи). В края на деня българската делегация ще посети Музея на норвежкото корабоплаване и главния офис на телекомуникационния концерн Telenor.

На 8 септември в Стокхолм, Кралство Швеция, министър Василев ще разговаря с ръководствата на фирмите SCANIA CV AB и Ericsson. Следобед ще се проведе срещата на българския министър на транспорта и съобщенията с г-жа Улрика Месинг, министър на комуникациите и регионалната политика на Кралство Швеция. В края на деня Николай Василев ще посети Скандинавските авиолинии SAS. В Шведската асоциация на IT компаниите – Swedish IT Association, министър Василев ще направи презентация за българската IT-промишленост пред представители на шведския бизнес в този сектор.

На 9 септември в Копенхаген, Кралство Дания, в Министерството на икономиката и бизнеса Николай Василев ще разговаря с Бендт Бендтсен, заместник министър-председател и министър на икономическите връзки и бизнеса на Кралство Дания (отговарящ за морския транспорт). Участие в срещата ще вземе и постоянният държавен секретар на Министерството на транспорта на Кралство Дания Томас Егебо.

По-късно ще се проведат разговорите на българската делегация с Хелге Сандер, министър на науката, технологиите и иновациите на Кралство Дания.

Същият ден Николай Василев ще вземе участие в кръгла маса, организирана от Конфедерацията на датските индустрии (Dansk Industri), където ще презентира пред водещи представители на датския бизнес за възможностите за инвестиции в българската ИТ-промишленост и в областта на транспорта. Dansk Industri е най-голямата организация на бизнеса в Дания, в която членуват над 6100 датски компании. От организацията ни информираха, че за участие в кръглата маса са поканени шест от най-големите фирми в Дания в областта на производството, търговията и услугите, в ИТ-бизнеса (Danfoss, Grundfos, Emmentor), с интерес за инвестиции в Източна Европа. Участие ще вземе и председателят на Датската асоциация на фирмите в областта на информационните и комуникационните технологии Сьорен Ратман. Поканени са и фирми с успешен бизнес в България. Модератор на кръглата маса ще бъде Ханс Сков Кристенсен, генерален директор на Dansk Industri.

На 10 септември Николай Василев ще има работна среща с ръководството на пристанище Копенхаген – Малмьо. Българската делегация ще посети тунела Орезюнд и изкуствения остров Peberholm.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed