Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
В 21 общини министър Василев ще открие модерни компютърни центрове 29.10.2004

Специализирани центрове (телецентрове) за информационни и комуникационни услуги в 21 общини в цялата страна ще бъдат открити едновременно с виртуално послание на вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев в Деня на будителите, 1 ноември. С това ще бъде обявен официалният старт на националната програма “i-Център”, която е създадена от Министерството на транспорта и съобщенията, с помощта на Програмата за развитие на ООН (UNDP). Тя предвижда изграждането на 160 телецентъра в селищата от цялата страна.

Официалната церемония ще се проведе в телецентъра в град Мездра в 9.30 ч. Предвижда се да бъде осъществена виртуална връзка с 5 от селищата, в които също ще се открият телецентрове. Във всеки от тях вече са инсталирани до 10 компютъра, както и модерна комуникационна и офис техника. Новооткритите центрове ще бъдат във Враца, Белоградчик, Дупница, Айдемир, Дряново, Стралджа, Монтана, Симитли, Луковит, Червен бряг, Опака, Стражица, Ботевград, Николаево, Симеоновград, Доспад, Котел, Кресна, Якимово и Ваксево.

Същия ден в 10.45 ч министър Василев ще посети телецентъра в град Враца, където ще валидира пощенски плик по повод 125-тата годишнина на пощенска станция в града. В 12.30 ч в град Белоградчик Николай Василев ще се запознае с организацията на работата в местния телецентър.

В 13.00 вицепремиерът ще пристигне във Видин, където ще посети място, на което ще бъде построен Дунав мост-2.

Министър Василев ще открие компютърен клас в Професионалната гимназия в града в 14.30 ч.

В 15.30 ч Николай Василев ще открие психологическа лаборатория в Регионалния отдел на ДАИ.

От 16.00 ч министърът ще даде пресконференция в сградата на Областната управа.

В 16.45 ч министър Василев ще посети пристанище Видин, а в 17.30 ч е срещата на Николай Василев с представители на транспортния бранш в сградата на Областната управа.

***
Телецентровете се помещават в пощенските станции, а тяхната реализация е по проекта “i-център” на МТС. Проектът се осъществява в рамките на инициативата “i-България” и е съвместен между Министерството на транспорта и съобщенията и Програмата за развитие на ООН (UNDP).

Основната цел на проекта “i-Център” е приобщаването на гражданите към информационното общество посредством осигуряване на евтин комуникационен достъп, обучение по информационни технологии и предоставяне на нови електронни услуги.

Към януари 2005 г. ще действат общо 70 телецентъра. До края на май 2005 г. функциониращите телецентрове на територията на цялата страна ще са общо 160. Телецентровете ще се изграждат приоритетно в селища със слаборазвита информационна инфраструктура.

Дългосрочната визия на проекта предвижда повишаване на персоналната конкурентоспособност на гражданите чрез новопридобитите информационни умения, преодоляване на информационните бариери между големите и малките общности и подготовка на страната ни за предстоящото членство в Европейския съюз с оглед на повишените изисквания към нашето общество и икономика.

Припомняме ви, че на 14 юни вицепремиерът Николай Василев и еврокомисарят по въпросите на информационното общество Ерки Лийканен откриха първите пет пилотни телецентъра в селищата Аврен, Гоце Делчев, Добрич, Лом и Смядово.

Развитието на информационните и комуникационните технологии е един от основните приоритети на българското правителството. В качеството си на министър, който пряко отговаря за развитието им, Николай Василев обедини всички свои програми и проекти в инициативата “i-България”. Амбицията на ръководния екип на МТС е до края на 2006 година страната ни да достигне средното ниво на показателите за развитие на информационното общество на страните-членки на ЕС.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed