Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Вицепремиерът Василев и гръцкият му колега Михалис Ляпис ще посетят Варна 22.04.2005

По покана на вицепремиера Николай Василев на 25 април, понеделник, във Варна ще пристигне гръцкият министър на транспорта и съобщенията Михалис Ляпис.

В 16:00 ч двамата министри ще посетят Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” и ще се срещнат със студентите, които учат там.

Двамата министри ще присъстват на лекция, осъществявана от години по телемост между Медицинския университет на Варна и Солунския университет “Аристотел”. (В Медицинския университет – Варна се провежда интерактивно обучение – чрез Интернет и Интранет, на студентите, а част от лекциите се изнасят с помощта на видеоконферентна връзка между Варна и Солун).

Въпросите, които министър Василев и министър Ляпис ще обсъдят със студентите, се отнасят до възможностите на дистанционното обучение и ролята му в медицинските университети.

Двамата министри, в качеството си на ресорни за високите технологии, ще дискутират с младите специалисти за това как те виждат новите технологии, приложени в клиничната практика на медиците.

По традиция във варненския Медицински университет се обучават много гръцки студенти по специалността “медицина”. От създаването на Университета досега завършилите студенти от Гърция са 306.

Академичното сътрудничество между двата университета съществува от 1994 г. През 1994 г. е подписан договор за обмяна на лекари от двата университета, както и за разработване на съвместни научно-изследователски проекти.

Трима членове на академичния състав на Аристотелския университет са удостоени с почетна титла “Доктор хонорис кауза” на Медицинския университет във Варна. Това са проф. д-р Ахилеас Туркантонис, проф. д-р Емануел Влакакис – Миларас и проф. д-р Джордж Аноянакис.

В 17:00 ч Николай Василев и Михалис Ляпис ще присъстват на церемонията по обявяването на 100 000-ния клиент на Globul в магазина на мобилния оператор на площад “Независимост”, ул. “Преслав” 69.

След церемонията, в 18:00 ч, министър Василев и министър Ляпис ще се срещнат с българо-гръцки дружества във Варна. Срещата ще се проведе в Археологическия музей на бул. "Княгиня Мария Луиза" 41.

Във Върна има 3 българо-гръцки дружества. Това са Българо-гръцко дружество на старите варненци “Варненски кореняк”, Българо-гръцко дружество "Одесос" и Първо гръцко дружество за приятелство.

На 26 април министър Ляпис ще отпътува за Атина.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed