Последната актуална информация на тази версия на МТИТС е от 19 октомври 2016 г.
Можете да достъпите новата версия, както и актуална информация от тук.
Агенцията за търговия и развитие на САЩ предостави финансова помощ за безопасността на гражданското ни въздухоплаване 23.07.2004

Днес, 23 юли 2004 г., директорът на ГД “Гражданска въздухоплавателна администрация” Калин Барзов и посланикът на САЩ Джеимс Пардю подписаха Споразумение за дарение на стойност 200 060 американски долара.

Субсидията е предназначена за оказването на техническа помощ на България в областта на авиационната безопасност. Основна цел на проекта е подобряването на условията за непрекъснат и ефективен контрол върху безопасността на гражданското въздухоплаване в страната ни, както и постигането на пълно съответствие с международните стандарти и изискванията на чуждестранните администрации в тази област.

Дейностите, заложени в проекта, предвиждат преглед на нормативната рамка на българското гражданско въздухоплаване, създаването на ефикасни структури, процедури и наръчници в помощ на инспекционната дейност, както и обучение на държавните инспектори, осъществяващи контролни и надзорни функции в областта на гражданското въздухоплаване.

За изпълнител на проекта от американска страна е номинирана фирмата Robinson Aviation (RVA), която през пролетта на 2003 г. изпълни успешно подобен проект в Полша.

Подписването на Споразумението и изпълнението на предвидените в него дейности е стъпка към възстановяването на българската гражданска авиация в “Категория 1”, съгласно “Програмата за одитиране на безопасността” на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA).

Споразумението е трето по рода си за последните 10 месеца между САЩ и Република България, след като в края на 2003 г. бяха подписани споразумения за обучение на държавни инспектори по въздухоплаването и за изготвяне на Генерален план за авиационна сигурност на 4 от международните ни летища. По този начин финансовото измерение на оказаната от страна на САЩ техническа помощ надхвърли половин милион долара.
Финансирането се осъществява чрез Агенцията за търговия и развитие на САЩ (USTDA), чиято главна цел е оказването на помощ на чужди държави по пътя им към подобряване на стандартите и условията по линия на безопасността и сигурността. В работата по проектите активно участва търговската секция на Посолството на САЩ в София.


За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg

  • КОНЦЕСИЯ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ
  • Концесии – актуално
  • е-услуги
  • Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013
  • 940 9400
  • 150-години МСД
  • Обществен съвет
  • Стратегия за пътна безопасност
  • БДЖ онлайн продажби
  • Национална стратегия за развитието на широколентовия достъп
  • Цифрова програма за Европа
  • Открито управление
  • Отворени данни
  • Общоевропейски телефонни номера 116
Архив - Юли
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Новини

Пощенска карта в колекционерски тираж отбелязва 120 години българското морско търговско корабоплаване
Министър Московски откри церемонията по случай 125-та годишнина на ТСВ
Министър Московски отвори офертите за концесия на пристанищен терминал „Бургас – Запад“ и на Централна жп гара Пловдив

Актуално за министерството

Предложения за отбелязване чрез пощенски марки и пощенски продукти на значими събития, годишнини и чествания през 2017 г.
Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е бенефициент по проект "Сътрудничество и координация по TEN-T коридорите от основната мрежа, преминаващи през България", финансиран по Многогодишната работна програма на Механизма за свързване на Европа
Резултати, одобрени от Управляващия комитет по TEN-T проект „Sea2Sea” за разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море.

България в Шенген

{structural_funds}

SOLVIT

Вход в системата

RSS feed