ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще участва в Световен конгрес за информационни технологии в Атина 20.05.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев ще участва в 14-ия Световен конгрес за информационни технологии, който ще се проведе на 20 и 21 май 2004 г. в Атина, Гърция.

Форумът се провежда на всеки две години и събира на едно място световни лидери в областта на информационните и комуникационните технологии, политици, учени и експерти, които определят насоките за развитие в тази област. Основните теми, които ще бъдат включени за дискусия през тази година, са: телекомуникации, информационни технологии, електронна демокрация и електронно правителство.

Най-важната инициатива в рамките на Световния конгрес за информационни технологии ще бъде подписването на “Декларация на политическите лидери за технологично развитие в услуга на гражданите”. Очаква се Декларацията да бъде подписана на 21 май 2004 г. от около 40 министри на информационните технологии и представители на правителства от цял свят по време на сесията, посветена на електронното правителство.

След подписването ще се проведе заседание на присъстващите на форума политически лидери, на което ще бъдат дискутирани конкретните мерки и ще бъде изработен План за действие за прилагане на посочената по-горе Декларация.

По време на форума вицепремиерът Николай Василев ще проведе срещи с министъра на транспорта и комуникациите на Гърция – Михалис Лияпис, с помощник държавния секретар на щата Тексас – Луис Сaйнз, както и с Том Грисен, изпълнителен директор на фирма “DAON”.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени