ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Подписахме споразумение за изграждане на високотехнологичен бизнес инкубатор 24.06.2004

Споразумение за проучване на възможностите за изграждане на високотехнологичен бизнес инкубатор подписаха днес в сградата на Министерството на транспорта и съобщенията вицепремиерът Николай Василев и управляващият директор на австралийския консорциум TCG Питър Фриц.

Споразумението включва още проект за осигуряване на средства за реновация на подходяща сграда и стартиране на инкубатора. Проектът е съвместна инициатива на Министерството на транспорта и съобщенията, Програмата на ООН за развитие (UNDP) и консорциума TCG, специализиран в създаването и управлението на високотехнологични бизнес инкубатори и технопаркове.

Предвижда се проектът за бизнес инкубатор в България да влезе в рамките на инициативата за регионален център на Европейския софтуерен институт, поради възможността за оптимизиране на разходите и сходните цели на двата проекта. Тези проекти целят да повишат конкурентоспособността на българската ИКТ индустрия и да засилят връзките между образование, наука и производствени практики.

На подписването присъстваха зам.-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев, Красимир Беневски - програмен директор на UNDP за България, председателят на австралийския комуникационен индустриален форум Невил Стивънс, както и почетният консул на Австралия в България Индиана Трифонова.

TCG е сред пионерите в областта на бизнес инкубаторите в Австралия и една от най-успешните компании в сферата на предприемачеството и консултантската дейност. Техни са проектите: Information City Австралия, Global Trust Center и др.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията

Тел: 940 96 02
e-mail:
nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени