ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Отбелязахме 125 години от създаването на Министерството на вътрешните работи 28.06.2004

Със специално пощенско-филателно издание Министерството на транспорта и съобщенията отбеляза юбилейния празник на работещите в системата на Министерството на вътрешните работи – 5 юли. На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и министърът на вътрешните работи Георги Петканов.

Пощенското издание е на тема 125-та годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи. Церемонията се проведе в сградата на Министерството на вътрешните работи.

С приемането на Търновската конституция, на 16 април 1879 г., се възстановява българската държавност и поставя се началото на изграждането на модерна демократична държава, каза министър Василев по време на церемонията.

Между нашите две министерства, още оттогава съществува професионална връзка – 5-то и 6-то отделение на тогавашното Министерство на вътрешните работи са съответно “пощенско” и “телеграфно”. И днес, задачите на двете министерства са сходни – дейности, в услуга на гражданите на Република България, допълни още вицепремиерът.

Пощенско-филателното издание съдържа една пощенска марка с тираж 40 000 бр. и номинална стойност 0,45 лв., илюстрован пощенски плик със знак за цена на пощенската услуга с тираж 2 850 бр., както и специален пощенски печат.

Автор на проектите е художникът Симеон Кръстев, а консултант - Елена Бакалова от Музея на МВР.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail:
nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени