ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Предварителният подбор за Консултант за надзора на проектирането и строителството на проекта Пловдив-Свиленград приключи 31.05.2005

Докладът на комисията за предварителен подбор на кандидатите за участие в ограничената тръжна процедура за избор на Консултант за осъществяване на надзор на проектирането и строителството на проекта “Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница за скорост 160 (200) км/час” е вече одобрен от Европейската комисия. Максималният бюджет, предвиден в договора, е 13 млн. евро.

Процедурата за предварителния подбор на кандидатите беше обявена на 9 декември 2004 г. и се провежда по правилата на Европейската комисия. Срокът за представянето на предложения от кандидатите за участие в търга изтече в 16.00 ч българско време на 21 януари 2005 г. Получени бяха 14 предложения.

Проектът за реконструкцията и електрификацията на жп линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница е част от ІV и ІХ Общоевропейски транспортни коридори. Той е един от основните инфраструктурни проекти на българското правителство. Обявен е за обект с национално значение. Чрез него ще се повиши конкурентноспособността на жп транспорта в страната ни и това ще доведе до по-бързото му интегриране към европейската транспортна мрежа.

Проектът обхваща територията на две области /Пловдив и Хасково/ и девет общини. Реализира се с финансовата подкрепа на Европейската комисия, чрез средства от предприсъединителната програма ИСПА, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и държавния бюджет.

Списъка на одобрените кандидати, поканени за участие в ограничената тръжна процедура, можете да откриете тук.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени