ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Първа международна кръгла маса за инвестиции в ИКТ ще се проведе в София 04.03.2004

Първа международна кръгла маса за инвестиции в сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България ще се проведе на 5 март, петък, от 9,00 ч в хотел "Хилтън", град София. Кръглата маса се организира от Правителството на Република България, Българската международна стопанска асоциация (БИБА) и бизнес общността от ИКТ сектора.

Форумът ще бъде посветен на последните тенденции при "изнасянето" на дейности в секторa на ИКТ. В него ще участват вицепремиерът и министърът на транспорта и съобщенията Николай Василев, председателят на Агенцията за чуждестранни инвестиции Павел Езекиев, както и топ мениджъри от европейските клонове на някой от световни корпоративни ИКТ лидери - като Hewlett-Packard, Ericsson, SAP и др.

По време на кръглата маса министър Василев ще представи Стратегия за конкурентноспособността на страната ни на световните ИКТ пазари, а топ мениджърите ще споделят опита си и ще препоръчат стратегии за постигане на успех при изнасянето на дейности в глобален мащаб и конкретно в България. Представители на местната индустрия и на академичната общност ще представят успехите и конкурентните възможности на България за развитие на световно ниво.

Развитието на ИКТ сектора е сред основните приоритети на българското правителство. През изминалата година чуждестранни компании инвестираха в страната ни рекордната сума от 1,4 милиарда щатски долара. България стана една от петте държави в света и единствената в Източна Европа с регионален център на Европейския софтуерен институт, отбеляза разкриването на 100-ната академия на Cicso и завоюва златни медали на математическата олимпиада в Токио и Олимпиадата по информационни технологии в САЩ.

С предстоящото членство в НАТО и с присъединяването към Европейския съюз страната ни излиза на водеща позиция в избора на компаниите, които търсят умения и талант, съчетани с благоприятна икономическа, правна и политическа среда. България предлага стабилна пазарна икономика, стимулирана от високо квалифициран и талантлив човешки ресурс и устойчив бизнес климат.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени