ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Ще се проведе заключителен информационен ден по програмата на ЕО eContent 05.03.2004

Заключителен информационен ден по програмата на Европейската общност (ЕО) eContent ще се проведе на 8 март, понеделник, от 9.30 часа в залата на Информационния център на Европейския съюз, ул. "Московска" № 9. Информационният ден е последният преди настъпването на крайния срок, 14 май 2004 г., за представяне на предложенията от българска страна по програмата.

На деня, организиран от Дирекция "Информационно общество и информационни технологии" в Министерство на транспорта и съобщенията, ще присъства ръководителят на сектор "Програма eContent" на Европейската комисия Масимо Гариба.

Национален координатор на програмата eContent е министърът на транспорта и съобщенията Николай Василев. Програмата е пазарно-ориентирана и подкрепя проекти, свързани с производството, използването и разпространението на европейско цифрово съдържание и насърчава езиковото и културно разнообразие в глобалната информационна мрежа. Бюджетът на програмата е 100 млн. евро и България участва за първи път в нея от декември 2003 г.

eContent има 3 основни области на действие (Action Lines): Подобряване на достъпа до и използването на информацията от обществения сектор, насърчаване създаването на съдържание в среда на разнообразни езици и култури, както и нарастване на динамиката на пазара на цифрово съдържание.

Информационният ден ще бъде отворен за представителите на медиите!

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени