ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Предварителният подбор на кандидатите за Консултант за комплексно управление на Проекта за рекострукция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград приключи 30.12.2004

Докладът на Комисията за предварителен подбор на кандидатите за участие в ограничената тръжна процедура за избор на Консултант за комплексно управление на проекта “Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница за скорост 160 (200) км/час” вече е одобрен от Европейската комисия. Максималният бюджет за договора с избраната фирма-изпълнител е 2 млн. евро.

Процедурата за предварителния подбор на кандидатите беше обявена на 20 юли 2004 година и се провежда по правилата на Европейската комисия. В нея могат да участват фирми от всички страни-членки на Европейския съюз, както и от България, Румъния, Турция, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия и Черна гора. Срокът за представянето на предложения от кандидатите за участие в търга изтече в 16.00 часа българско време на 23 август 2004 г. Получени бяха 17 предложения за участие в търга.

Проектът за реконструкцията и електрификацията на жп линията Пловдив-Свиленград – гръцка/турска граница е част от ІV и ІХ Общоевропейски транспортни коридори и е сред основните инфраструктурни проекти е и обявен за обект с национално значение. Чрез него ще се повиши конкурентноспособността на жп транспорта в страната ни и ще се доведе до по-бързото му интегриране към европейската транспортна мрежа.

Проектът обхваща територията на две области /Пловдив и Хасково/ и девет общини. Реализира се с финансовата подкрепа на Европейската комисия, чрез средства от предприсъединителната програма ИСПА, Европейска инвестиционна банка (ЕИБ) и държавния бюджет.

Списъкът на одобрените кандидати, поканени за участие в ограничената тръжна процедура, можете да откриете тук.

 

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени