ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Вицепремиерът Василев ще участва в световното изложение CeBIT 2004 18.03.2004

Вицепремиерът Николай Василев ще участва в най-значимото в света изложение за информационни и телекомуникационни технологии CeBIT 2004 г. в Хановер, Германия. Участието във форума е част от работно посещение на българския министър в Германия от 19 до 20 март тази година. По време на своята визита вицепремиерът Николай Василев ще бъде придружаван от заместник-министрите на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев и Анелия Крушкова.

В рамките на CeBIT 2004 министър Василев ще открие “Български IT ден”. Той се организира от Агенцията “Развитие на съобщенията и на информационните и комуникационните технологии” към министъра на транспорта и съобщенията и от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Целта на “Българския IT ден” е да бъдат представени възможностите за инвестиране, както и постиженията на страна ни в областта на информационните и комуникационните технологии.

По време на изложението вицепремиерът Николай Василев ще проведе срещи с представители на Deutsche Telecom, Nokia, Sony Ericsson, Motorola и IBM, на които ще обсъди възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между тях и потенциалните им български партньори.

През първия ден от работното си посещение, 19 март, министър Василев ще разговаря с министъра на транспорта, строителството и жилищата на Германия Манфред Щолпе, с председателя на парламентарната група за приятелство с Република България Михаел Стюбген, както с представители на българската общност в Берлин.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени