ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТС и Министерството на правосъдието изказват своята благодарност на "Виаджо Ер" 12.02.2004

Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и министърът на правосъдието Антон Станков изказват своята благодарност на "Виаджо Ер" за съдействието, което авиокомпанията оказа на групата български адвокати, преводачи и журналисти, която трябваше да замине за Либия. На 24 януари 2004 г. българите успяха да отлетят на време, за да присъстват на процеса срещу шестимата български медици в Триполи.

Двамата министри оценяват високо съпричастността на авиокомпанията към тази национална кауза и решението на нейното ръководство да поеме за своя сметка разноските по пътуването на българската група до Либия. Разходите за чартърния полет от София до Триполи са на стойност 15 хил. лв.

"Виаджо Ер" осъществи полета на групата български адвокати, преводачи и журналисти със самолет АТР 42, след като полетът на турските авиолинии, с който те трябваше да отлетят от София през Истанбул на 23 януари беше отменен заради изключително тежките метеорологични условия. След получаване на разрешително за кацане от либийските власти самолетът излетя за Триполи на 24 януари, събота, в 13.30 ч.

Съвместно съобщение на Дирекция "Връзки с обществеността" на МТС и на Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на правосъдието.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени