ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Министър Василев ще дари компютърна техника на хора с увреждания 13.02.2004

Вицепремиерът Николай Василев ще предостави компютърна техника на хора с увреждания, завършили различни степени на Сиско Академии в страната. Дарението ще бъде връчено на 16 февруари, понеделник, в 12 ч в Центъра за промотиране на информационното общество в сградата на "Централна поща".

Компютърната техника ще бъде предоставена на 9 от успешно завършилите курсисти на Сиско Академии в страната. С помощта на тази техника хората с увреждания ще изпълняват обществено полезна дейност, като използват предимствата на информационните технологии.

Сградата на Министерството на транспорта и съобщенията на ул. "Дякон Игнатий"9 е сред малкото обществени сгради, които разполагат със специализирани съоръжения за обслужването на хора с увреждания: специализирана рампа и платформа за инвалидни колички, които позволяват свободен достъп на всички граждани.

Проектът за предоставянето на компютърна техника и насърчаването на трудовата заетост на хората с увреждания е пилотен проект на Министерството на транспорта и съобщенията и на Агенцията за развитие на информационните и комуникационните технологии. Резултатите от инициативата ще поставят началото на една по-цялостна национална програма за подпомагането на хората с увреждания. Други планирани инициативи на Министерството в тази област са обучение по технически английски на хора с увреждания с цел преодоляването на езиковата бариера, както и предоставянето на специализирана техника (брайлови клавиатури и дисплеи) на училища за деца със зрителни увреждания.

Партньори по проекта за осигуряване на трудова заетост на хората с увреждания са фондация "Бъдеще 21 век" и Регионалната Сиско Академия в град Пловдив.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени