ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пускаме в употреба пощенско издание на тема “България – пълноправен член на НАТО” 30.03.2004

Тържествените чествания по случай присъединяването на страната ни към Северноатлантическия пакт ще започнат с пускането в употреба на пощенско-филателно издание на тема “България – пълноправен член на НАТО”. Церемонията ще се проведе на 2 април, петък, от 9.30 ч във фоайето на хотел “Шератон”, гр. София.

Със специалното пощенско-филателно издание “България – пълноправен член на НАТО” Министерството на транспорта и съобщенията отбелязва най-значителния успех на българската външна политика през последните години. Приемането на България за пълноправен член на НАТО е признание за нейната роля и възможности да даде своя принос за утвърждаването на мира и сигурността в Европа и света.

Министерството на транспорта и съобщенията е издавало пощенско-филателни издания, посветени на важни стъпки и събития, свързани с присъединяването на страната ни към НАТО. С пощенски издания са отбелязани 43-та Генерална асамблея на Асоциацията на Атлантическия договор, която се проведе в София, 50-тата годишнина от създаването на НАТО, годишнини на Атлантическия клуб в България, както и получаването на покана за членство в НАТО.

Изданието, на тема “България – пълноправен член на НАТО”, съдържа една пощенска марка с номинална стойност – 0,80 лв, с тираж от 25 000 бр.; илюстрован пощенски плик със знак за цена на пощенската услуга, с тираж 3 480 бр., и специален пощенски печат. Автор на проектите на изданието е художникът проф. Тодор Варджиев, с консултацията на началника на отдел “НАТО” в МВнР Пламен Бончев.

На церемонията по пускането в употреба са поканени да присъстват президентът на Република България Георги Първанов, председателят на Народното събрание проф Огнян Герджиков, министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски, народни представители, министри, представители на дипломатическия корпус и други.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail:
nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени