ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министрите Крушкова и Мартинова заминават на двудневно посещение в Москва 16.02.2004

Днес заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова и Красимира Мартинова заминават на двудневно посещение в Москва. Пътуването е в рамките на визитата на министъра на външните работи Соломон Паси. Крушкова и Мартинова са включени в състава на българската делегация.

На 17 февруари 2004 г. /вторник/ в Министерството на транспорта на Руската фердерация /РФ/ заместник-министрите Анелия Крушкова и Красимира Мартинова ще се срещнат с първия заместник-министър на транспорта на РФ Анатолий Насонов. /Анелия Крушкова и Анатолий Насонов са съпредседатели на Постоянната българо-руска работна група по транспорт, която е орган на Междуправителствената комисия/.

По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени възможностите за създаването на пряка транспортна връзка между България и Русия. Едно от предложенията, което ще бъде дискутирано, е за откриването на фериботна линия Варна - Новоросийск.

Други теми на разговорите ще бъдат предстоящото провеждане на осмото заседание на Постоянната българо-руска работна група по транспорт, визовите проблеми на българските автомобилни превозвачи, както и въпроси, свързани с двустранното сътрудничество между България и Русия в областта на транспорта.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени