ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Пускаме пощенско издание на тема "България - председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа" 29.01.2004

Пощенско-филателно издание на тема "България - председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа" (ОССЕ) ще бъде пуснато в употреба в петък, 30 януари, от 11.00 ч в Музея на съобщенията - Централна поща, София.

На церемонията по пускането в употреба ще присъстват вицепремиерът Николай Василев, министърът на външните работи Соломон Паси, директорът на дирекция "Председателство на ОССЕ" Иван Найденов, художникът и автор на проектите за изданието доц. Стефан Груев, както и консултантът на изданието Иван Котов.

Изданието, посветено на председателството на страната ни през 2004 г., съдържа една пощенска марка с номинална стойност - 0,80 лв, в тираж от 40 000 бр., илюстрован пощенски плик със знак за цена на пощенската услуга, с тираж 2 180 бр., и специален пощенски печат.

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е най-голямата регионална организация в света, в която членуват 55 държави. Сред приоритетите й са борбата с тероризма, с нелегалния трафик на оръжия, наркотици и хора, както и редица въпроси на опазването на околната среда. Организацията осъществява значителна дейност за утвърждаването на универсалните демократични ценности и върховенството на закона, за насърчаването на икономическото сътрудничество и укрепването на сигурността и стабилността.

България за първи път от началото на своето членство ще председателства ОССЕ. Изборът на страната ни за председател на Организацията през 2004 г. е признание за нейната нараснала роля и възможности да даде своя принос за утвърждаването на мира и сигурността в Европа и света. Едновременно с това, председателството е израз на високо международно доверие и отговорност.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail:
nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени