ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Националната многопрофилна транспортна болница "Цар Борис ІІІ" отбелязва патронния си празник 29.01.2004

Националната многопрофилна транспортна болница ще отбележи утре, 30 януари, в 13.00 ч патронния си празник - навършват се 110 години от рождението на цар Борис ІІІ. На тържеството ще присъстват вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев, зам.-министър Анелия Крушкова, директорите на БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура", както и много партньори на болницата.

В годините на реформи в здравеопазването НМТБ "Цар Борис ІІІ" се доказа като експертна болница с национално значение в системата на транспорта и съобщенията. Служителите от системата на транспорта и съобщенията могат да се лекуват безплатно по клинични пътеки в транспортна болница.

"В края на 2003 г. се сдобихме с модерен ехокардиограф на фирмата "Филипс - Хюлет-Пакард", който ще подобри диагностиката и експертната дейност в областта на сърдечно-съдовите заболявания" - съобщи професор д-р Георги Едрев, директор на НМТБ "Цар Борис ІІІ".

На миналогодишния патронен празник на болницата беше открита Очна и Ушна клиника, както и хирургично отделение "за един ден". Вече една година отделението работи успешно и по думите на проф. Едрев това е "най-добрата клиника в България като база и организация на работата".

 

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени