ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Николай Василев: Сключването на сделка със законноизбрания купувач е най-доброто за БТК 30.01.2004

Изявление на вицепремиера Николай Василев по повод приватизацията на БТК:

  • Сключването на сделка със законноизбрания купувач е най-доброто, което може да се случи на самата БТК, на телекомуникационния сектор и на националната икономика. Очаквам това да доведе до повишаването на кредитния рейтинг на България през 2004 г.
  • Професионалната ми позиция винаги е била, че е необходима приватизация на БТК и че раздържавяването е закъсняло с 10 години.
  • Сделката започна преди средата на 2002 г. и е пример за прозрачна и законосъобразна процедура, което се потвърди и в поредица съдебни решения. Убеден съм, че закъснението от 9 месеца беше безсмислено и вредно за компанията, като забави нейната цифровизация.
  • Като принципал беше изключително сложно да управлявам БТК в условията на неизвестност. Въпреки това екипът на МТС и БТК изготви концепция за преструктурирането на дружеството. Радвам се, че сега модернизацията на БТК ще бъде в ръцете на добри инвеститори, които имат огромен опит и авторитет в бранша. С новия си мениджмънт и сериозните инвестиции БТК ще бъде конкурентноспособна в условията на либерализиран пазар и ще предостави по-качествени услуги на българските граждани.

* * *

Агенцията за приватизация уведоми Вива Венчърс Холдинг, че до 20 февруари 2004 г. трябва да бъде подписан договорът за покупко-продажбата на 65% от капитала на "БТК" ЕАД.

Агенцията вече започна подготвителните действия по договора в съответствие с решенията на Надзорния съвет на АП и Върховния административен съд.

Техническата процедура по отношение на всички приложения към договора ще бъде извършена за около три седмици. След комплектоването на всички необходими документи представители на Вива Венчърс Холдинг ще бъдат поканени за подписване. Още по темата...

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени