ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Спасителни кучета се включиха в търсенето на изчезналите моряци от "Хера" 20.02.2004

Турските власти, които са ангажирани с издирвателните и спасителните операции на потъналия кораб "Хера", включиха в работата си и 10 спасителни кучета, които да помогнат в издирването на изчезналите моряци на брега. Това съобщи директорът на ИА "Морска администрация" капитан Пейчо Манолов.

Метеорологичните условия все още не позволяват спускането на водолази с барокамери до "Хера". Днес бяха открити още 2 спасителни жилетки от кораба.

Припомняме ви, че на 14 февруари около нос Маара е открит 1 спасителен пояс от потъналия кораб. На същото място е открит и черен спасителен плот без надписи. Той не е бил припознат като част от оборудването на "Хера". Ден по-късно е намерено и въже. На 17 февруари около нос Йон, на 10 километра източно от Босфора, са открити 4 спасителни жилетки, две от които са силно омазнени. На същото място е намерена и пейка с прикрепен горивен резервоар от дясната спасителна лодка на "Хера", която е припозната като част от реквизита на кораба. Вчера 2 спасителни жилетки, 1 термокостюм и спасителна лодка бяха намерени на 10 мили източно от Босфора. Всички предмети, открити по време на издирвателната операция, се намират в Центъра за трафик-контрол на Босфора.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 20
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени