ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Заместник-министър Янков се срещна с туроператори и авиокомпании 25.02.2004

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Никола Янков и заместник-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов се срещнаха днес, 25 февруари 2004г.,с туроператори и представители на авиокомпании по време на ХХІ Международна туристическа борса "Ваканция 2004". Тя се провежда от 25 до 27 февруари 2004 г. в Националния дворец на културата. По време на туристическата борса беше организирана среща-дискусия на тема "Концесионирането на летищата в България".

Организатори на дискусията са Министерството на транспорта и съобщенията и Министерството на икономиката. Сред присъстващите гости бяха представители на Съюза на собствениците - "Златни пясъци", "Елит турс" ООД - представители на Томас Кук, както и "Пампорово" АД, "Албена инвест" АД, "Слънчев бряг" АД, България Ер, Бългериън Ер Чартър, Ер Виа, "Алма тур БГ", "Компас" и други.

По време на разговорите бяха обсъдени стратегията за концесионирането на летищата в България, мерките, които Министерството на транспорта и съобщенията предвижда за гарантирането на интересите на държавата и потребителите на летищни услуги-туроператорите и авиокомпаниите, измененията и допълненията в Закона за гражданското въздухоплаване, приети от Министерския съвет.

Международните консултанти на Министерството на транспорта и съобщенията от "Bearing Point представиха международния опит в концесионирането на летищата и международните практики за защита на интересите на потребителите на летищата.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail:vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени