ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

МТС организира кръгла маса на тема "Свободата на изразяване и на информация за насърчаване на културното и медийното разнообразие" 26.02.2004

Министерството на транспорта и съобщенията организира кръгла маса на тема "Свободата на изразяване и на информация за насърчаване на културното и медийното разнообразие". Тя ще се проведе утре, 27 февруари 2004 г., в заседателната зала на Министерството на транспорта и съобщенията от 10.00 часа. МТС е национален координатор за участието на Република България в дейността на Съвета на Европа в областта на средствата за масова информация.

В нея ще вземат участие представители на петчленната турската делегация, която е у нас от 25 февруари 2004 г. Делегацията идва у нас по инициатива на България и Турция в рамките на програмата за регионално сътрудничество и под егидата на Съвета на Европа. Тя е водена от заместник-председателя на Висшия аудивизуален съвет на Турция проф. Закир Афшар. От българска страна участие в кръглата маса ще вземат председателят на Комисията за медии Милена Милотинова, членове на Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията, експерти от МТС, както и заместник-председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова, доц. Георги Лозанов от Центъра за независими журналисти и др.

Дискусията се организира във връзка с предстоящата конференция на европейските министри в областта на средствата за масова комуникация и информационното общество - Киев 2004 г. Целта на срещата е да предизвика размяна на мнения по въпросите на културната интеграция и осъществяването на Европейския мултикултурен проект. Ще бъде обърнато специално внимание и на ролята на медиите в този процес.


За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени