ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Съвещание за технологичната дисциплина в железопътния транспорт ще се проведе в Пловдив 12.12.2003

На 16 декември 2003 г. /вторник/ заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова ще участва в гр. Пловдив в Национално съвещание на тема "Технологичната дисциплина в железопътния транспорт". Дискусията е по инициатива на вицепремиера Николай Василев. Това е втората национална среща по актуални за железниците въпроси. Първата се проведе на 20 октомври тази година в гр. Горна Оряховица и беше посветена на безопасността на превозите в железопътния транспорт.

Програмата на съвещанието, което ще се проведе в зала "Москва" на Новотел "Пловдив", включва:

11.00 ч - приветствие от министър Василев към участниците в съвещанието, което ще бъде прочетено от заместник-министър Анелия Крушкова

11.15 ч - доклад от заместник-министър Анелия Крушкова на тема "Дисциплината в железопътния транспорт - фактор за надеждност, качество и безопасност на превозите"

11.35 ч - доклад от генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НК ЖИ/ Димитър Гайдаров на тема "Управлението на технологичните процеси и ниво на технологичната дисциплина в НК ЖИ"

12.05 ч - доклад от изпълнителния директор на БДЖ ЕАД Георги Нешев на тема "Влияние на технологичната дисциплина върху развитието на БДЖ"

12.35 ч - кафе-пауза

12. 55 ч - доклад от Георги Цанков, главен инспектор по безопасни и здравословни условия на труд в МТС, на тема "Въвеждане на европейските стандарти за безопасност и здраве при работа в железопътния транспорт - част от подготовката на България за членство в Европейския съюз"

 

13. 50 ч - формулиране на решенията от съвещанието

14.05 ч - заключително слово на заместник-министъра на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова

14.15 ч - пресконференция в зала "Париж" на Новотел "Пловдив" с участието на заместник-министър Анелия Крушкова, Георги Нешев, Димитър Гайдаров и др. делегати на съвещанието

 

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени