ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Калин Барзов е новият ръководител на Гражданска въздухоплавателна администрация 03.11.2003

Калин Барзов е назначен за ръководител на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Той сменя на поста досегашния директор на ГВА Иван Бачев. Назначението на Барзов влиза в сила от днес, 3 ноември 2003 г. /понеделник/.

Промяната в поста е продиктувана от необходимостта от по-голяма активност в изпълнението на актуалните задачи, които стоят пред гражданската авиация. Министерството на транспорта и съобщенията отправя своята благодарност за усилията, проявени от досегашния директор на ГВА, както и за професионализма му в областта на гражданската въздухоплавателна администрация.

Очакванията на Министерството от назначения на новия пост Калин Барзов са свързани със създаването на новата структура на ГВА, както и с изпълнението на поетите ангажименти пред Европейската комисия за подобряването на климата и качеството на администрацията в ГВА.

* * *
Калин Барзов е завършил висшето си образование в Софийския университет "Св. Климен Охридски", специалност "Право". Специализирал е и "Международни икономически отношения" в Университета за национално и световно стопанство в София. Барзов има специализации и по Летищно управление, Летищна икономика, Управление на сигурността в гражданската авиация и др. във Франция, Канада, Сингапур, САЩ и Великобритания.

Работил е като изпълнителен директор на летище "Бургас" в периода 1990 - 1998 г. Владее английски, френски, арабски и руски езици.

За допълнителна информация:
Румяна Якимова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: ryakimova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени