ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Зам.-министър Неделчев ще участва в "Ден на България" в Австрия 04.11.2003

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев ще участва в "Ден на България" във Виена, Австрия. Инициативата ще се проведе на 5 ноември тази година и се организирана по повод 125-годишнината от установяването на българо-австрийските дипломатически отношения. Официалното честване на годишнината е под патронажа на министър-председателя на Република България Симеон Сакскобургготски и федералния канцлер на Република Австрия Волфганг Шюсел.

По време на посещението си в Австрия Неделчо Неделчев ще проведе срещи с Рихард Шенц, вицепрезидент на Стопанската камара на Австрия и правителствен пълномощник по въпросите на капиталовите пазари във Федералното министерство на финансите, с генералния директор и председател на Борда на директорите на Мобилком-Австрия Борис Немсич, с държавния секретар във Федералното министерство на транспорта, иновациите и технологиите г-н Кукака, както и с директора на направление "Проекти" в Банка Австрия г-н Хандрих.

На откриването на икономическия форум, организиран в рамките на инициативата "Ден на България", зам.-министър Неделчев ще изнесе приветствие във връзка с честването на юбилея в Санкт Пьолтен, провинция Долна Австрия.

Форумът "Ден на България" е доказателство за динамизирането на двустранните отношения между България и Австрия и за нарастващия взаимен интерес от задълбочаването на преките контакти между бизнес-средите на двете страни.

За допълнителна информация:
Николай Михайлов, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 02
e-mail: nmihaylov@mtc.governemnt.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени