ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Директорите на вагоноремонтните заводи подкрепиха МТС за реформата в жп транспорт 17.12.2003

Около 100 служители на железниците, които ще бъдат съкратени през 2004 г., ще бъдат наети на работа във вагоноремонтните заводи /ВРЗ/ в нашата страна. Това стана ясно по време на днешната среща на вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев с директорите на ВРЗ и представителите на синдикалните организации в железопътния транспорт.

Във връзка със стартиралата програма на Министерството на транспорта и съобщенията за ремонт на 3 620 вагона вицепремиерът Николай Василев изпрати писма до всички вагоноремонтни заводи, в които отправя молба при наемането на нови работници за ремонтните дейности на тези вагони да бъдат приоритетно ангажирани за работа служителите на железниците, които предстои да бъдат освободени от работа през 2004 г.

По време на разговорите днес директорите на ВРЗ изразиха принципното си съгласие във връзка с предложението на министър Василев.

От началото на новата година в БДЖ ще заработи Център за преквалификация на съкратени работници от железниците.

Министър Василев поиска от представителите на ВРЗ да изготвят списък с необходимите им специалисти за ремонта на вагоните, за да може БДЖ да ги подготви.

За допълнителна информация:
Радослава Петрова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 96 25
e-mail: rpetrova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени