ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

България и Холандия ще подпишат Спогодба за международни автомобилни превози 21.11.2003

Спогодба за международни автомобилни превози ще бъде подписана между Република България и Кралство Холандия. Документът ще бъде подписан в 11.30 часа на 25 ноември 2003 г., вторник, в Министерството на транспорта и съобщенията от вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев и от н. пр. Баронеса Хенриет ван Линден - Извънреден и пълномощен посланик на Кралство Холандия в София. Спогодбата е съобразена със законите, разпоредбите и техническите стандарти за международните автомобилни превози и опазването на околната среда, приети и прилагани от страните-членки на Европейския съюз и е в съответствие с препоръките на Европейската конференция на министрите на транспорта.

В нея се описват още определенията за превозвач, превозно средство, видовете автомобилни превози, територията на договарящите се страни, страната на регистрация и други. Дефинирани са и видовете пътнически и товарни превози, подчинени на разрешителните режими, включително и случаите, при които не се изисква разрешение за извършването на превози. Спогодбата уточнява още необходимите контролни документи за извършването на пътническите и товарни превози между двете страни.

Подписването на Спогодбата ще се състои в рамките на официалното посещение на министър-председателя на Кралство Холандия Ян Петер Балкененде в нашата страна.

За допълнителна информация:
Вера Деянова, Пресцентър,
Министерство на транспорта и съобщенията
Тел: 940 95 34
e-mail: vdeianova@mtc.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени